הסיפור שלנו
לחם ארטיזן, מאפייה וקונדיטוריה אשר נוסדה באביב 1999 על ידי האחים חיים וגיא שדות ושמשון רוט ז"ל. הלחמים של לחם ארטיזן הנם בעלי מרקם מיוחד המאופיין במעטפת קשה ופריכה אשר תומכת בעמידותם תוך שמירת פנים הלחם רך ונימוח. כמו כן, לחמי לחם ארטיזן מצטיינים בטעמם הנפלא ובארומה המשכרת המופצת מהם.
הבסיס לטעמם הנפלא והייחודי של הלחמים אותם אנו מייצרים, טמון בתהליך עיבוד ארוך וקפדני המלווה בעבודת כפיים, ממש כפי שהיה נהוג בעבר – החל משימוש בחומרי גלם מן הטבע כגון שאור טבעי (שמרי פרא), דרך התפחה חוזרת של הבצק ועד לשימוש בתנור מיוחד בעל רצפת אבן להשלמת האפייה.
את ראשית דרכם המקצועית התחילו האחים לבית שדות בטורנטו שבקנדה, שם למדו את רזי האפיה מדודם, והשתלמו במשך כשש שנים בעבודה קשה במאפיות וקונדיטוריות בחו"ל. עם התבססותם, החלו האחים להשתמש במתכונים מסורתיים שמקורם בצרפת והחלו לאפות לחמים השייכים למשפחת ה-artisanal breads (ובעברית לחמים אמנותיים), שממוצבים כיום בראש פירמידת הלחמים. מכאן נגזר שם החברה לחם ארטיזן.
בהיותו עסק פרטי-משפחתי, בלחם ארטיזן רואים חשיבות עליונה בקשר הן עם הספקים והן עם הלקוחות, והם חרטו על דגלם ערכים כמו רמת שירות גבוה, השגחה מתמדת ואיכות מוצרים מובחרת, ואף תרומה לקהילה. על מנת לממש קוד אתי זה, בין השאר, מועסקים במקום גם עובדים בעלי מוגבלות.
מבין הלחמים המובחרים של לחם ארטיזן, ניתן למצוא לחם שיפון, לחם חיטה מלאה, לחם צימוקים ואגוזים, לחם בורדולייז (לחם שאור שמקורו בבורדו שבצרפת) ועוד ועוד…
זה המרקם…הפריכות… הארומה…הטעם.